Германският авиопревозвач Луфтханза (Lufthansa) планира нови мерки за свиване на разходите,

...
Германският авиопревозвач Луфтханза (Lufthansa) планира нови мерки за свиване на разходите,
Коментари Харесай

Lufthansa отново изправена пред кризисно планиране

Германският авиопревозвач Луфтханза (Lufthansa) планира нови ограничения за стесняване на разноските, включително намаляване на флотилията и прекъсване от придвижване на още самолети поради продължаващите ограничавания върху пътуванията. Това се показва в писмо от управлението до служителите, представено от ДПА и Българска телеграфна агенция. 

През зимата на 2020/2021 година Lufthansa ще може да предложи единствено една четвърт от услугите, изпълнявани предходната година, защото броят на пасажерите евентуално ще бъде едвам една пета от миналогодишния, се показва в писмото. Трябва да засилим още напъните, които поставяме сега за понижаване на разноските, добавя управлението на самолетната компания. 

Lufthansa успя да понижи загубата на доходи от 1 млн. евро на час в по-ранните стадии на пандемията до " единствено " 1 млн. евро на всеки два часа. Въпреки това бизнес активността би трябвало да бъде свита още за идния сезон, като доста браншове ще минат в " зимен режим " към средата на декември. Предвижда се от употреба да бъдат изведени 125 самолета, които трябваше да летят по зимното разписание. Вече не можем да осъществим първичния си проект да възстановим 50 % от потенциала си към края на годината, се показва в писмото от управлението до служителите. 

Компанията е отчела загуба от 4,1 милиарда евро за първите девет месеца на годината, отбелязва управлението, като се чака през четвъртото тримесечие сумата да нарасне доста. Да се направи прогноза за развиването на сектора е по-трудно от всеки път, признава управлението на концерна. Въпреки това то акцентира решимостта си да резервира най-малко 100 000 от 130 000-те работни места в групата на Lufthansa.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР